Nakke Skov blev en voksende succes
Foto: Peter Helles Eriksen / Naturstyrelsen

Nakke Skov blev en voksende succes

Torsdag 9-7-20 - 07:48

LEDER - Der plantes små, bynære skove mange steder i Danmark for tiden. Og under stor mediebevågenhed.


Derfor er der al mulig grund til at nævne Odsherreds yngste skov, Nakke Skov, som i bogstaveligste forstand er blevet en voksende succes.

Den unge skov er det levende bevis på, hvorfor det er fornuftigt og fremsynet at plante skov på arealer, som ikke kan eller skal anvendes til landbrugsdrift. Eller ligger, så der kan skabes et rekreativt område nær bymæssig bebyggelse.

Nakke Skov blev plantet i 1994, og er en rodfæstet succes!


Naturstyrelsen er med rette stolt af områdets udvikling. Hvor der tidligere lå marker, står der i dag en skov på 60 hektar med bøg, eg, ask og fuglekirsebær samt fyrretræer, rødel og douglasgran.

På sydsiden af skoven stikker tunger af skovbryn med eg, slåen og æbler ud i overdrevslandskabet, hvor dyrene græsser.

I skoven er genskabt en række vandhuller og småsøer, som tidligere har været drænet bort.

Naturstyrelsen kan berette, at mange dyr allerede har taget skoven i besiddelse. Udover rådyr er der ræve, harer og fasaner samt mange forskellige småfugle, men også sjældne insekter lever i den ny skov.

I skoven bliver der hverken sprøjtet eller gødet, og Nakke Skov er med til at sikre rent drikkevand til borgerne i Nykøbing og Rørvig.

Tak til de fremsynede!

BJARNE HANSEN
Chefredaktør

FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2020 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

PÅ FORSIDEN LIGE NU