Måske skulle landliggerne også blive hjemme
Borgmester Thomas Adelskov (S) burde komme med en appel til landliggerne om at holde sig væk i en periode. Arkivfoto

Måske skulle landliggerne også blive hjemme

Fredag 18-9-20 - 17:34

LEDER - Odsherred har det seneste døgn fået to personer mere, som er konstateret smittet med Covid-19.


Tallet for Odsherred er nu oppe på 13 smittede. Det giver en incidens på 40. Altså 40 smittede per 100.000 indbyggere. I går var dette tal 34.

Odsherred er således fortsat over bekymringsgrænsen på 20 smittede per 100.000 indbyggere den seneste uge.

En række kommuner i Region Hovedstaden ligger langt højere. Eksempelvis er tallet i Ishøj 267 tilfælde per 100.000 indbyggere. Og Frederiksberg 110, Hvidovre 105, Albertslund 105, Herlev 104 og København 93.


Mange pendlere fra Odsherred er blevet bedt om at arbejde hjemmefra i den kommende periode, og ikke komme på deres arbejdsplads i København og omegn.

Da det er fredag, så valfarter tusindvis af folk fra hovedstadsregionen til feriehusene i Odsherred, og dermed er der risiko for at de smitter lokalbefolkningen.

Måske var det en idé, om de såkaldte landliggere akkurat som pendlerne blev hjemme, så tallet i Odsherred ikke vokser yderligere.


13 tilfælde skal ikke få os til at gå i panik. Så langt fra. Men det ville jo være samfundssind, hvis landliggerne blev væk fra deres feriehuse i en periode.

Borgmester Thomas Adelskov (S) burde komme med en appel til landliggerne om at holde sig væk i en periode. Det har borgmestre i andre kommuner gjort tidligere.

BJARNE HANSEN
Chefredaktør

FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2020 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.