Lad os følge politiets patruljer på Twitter
Illustrationsfoto: Presse-fotos.dk

Lad os følge politiets patruljer på Twitter

Mandag 10-8-20 - 07:28

LEDER - Fraværet af politipatruljer i det nordlige Odsherred er et hedt debatemne, men ingen kender reelt patruljeringen på egnen.


Derfor burde Midt- og Vestsjællands Politi gøre som kollegerne i Nordjylland, som har gjort det muligt for borgerne at få et særligt indblik i politiets arbejde, da der fra patruljetjenesten udsendes beskeder via det sociale medie Twitter om opgaveløsningen fra de spidse ender.

Nordjyllands Politi tweeter i 16 timer fra morgenstunden og hen over eftermiddagens vagtskift; det vil sige, at man starter fra kl. 07:00, og man slutter kl. 23:00, hvor natholdet møder ind.

Politiinspektør ved Nordjyllands Politi, Claus Danø har ret, når han påpeger, at politiets patruljetjeneste er rygraden i at sikre et trygt samfund.

- Vi vil gerne vise offentligheden dele af, hvad vores patruljer udfører af opgaver, når vi hver eneste dag året rundt patruljerer på de nordjyske veje. Det arbejde kan vi også give borgerne et indblik i via de sociale medier. Derfor tweeter vi fra flere patruljer, forklarede Claus Danø forleden.


Enkelte hændelser udelades
Politiinspektøren pointerede, at der vil være hændelser, som politiet efter en konkret vurdering helt afstår fra at tweete om, for eksempel vil personfølsomme oplysninger naturligvis ikke deles på de sociale medier.

Ligeledes kan der være rent operative eller efterforskningsmæssige forhold, som man af hensyn til at sikre politiets opgaveløsning heller ikke vil kunne dele med offentligheden.

- Men det vil formentlig være undtagelser. Det meste af det, som patruljerne kommer ud for, fortæller vi om, sagde Claus Danø.

Opfordringen til Midt- og Vestsjællands Politi skal være også at udsende såkaldte patruljetweets.

BJARNE HANSEN
Chefredaktør


FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2020 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

PÅ FORSIDEN LIGE NU