Kun signalværdi i lavere kommuneskat
Den enkelte skatteyder vil ikke mærke meget til skattesænkningen. Illustrationsfoto

Kun signalværdi i lavere kommuneskat

Onsdag 26-8-20 - 12:22

LEDER - Byrådet har besluttet at søge om tilladelse til at sænke kommuneskatten næste år.


Den nuværende udskrivningsprocent er på 26,6, og politikerne har besluttet, at hvis det er muligt, så nedsættes den med 0,3 pct. Opnår kommunen statens godkendelse, så vil den få provenutabet på 16 millioner kroner finansieret gennem ekstra tilskud fra staten.

Ordningen er permanent, så kommunen også fremadrettet vil modtage et tilskud svarende til en udskrivningsprocent på 26,6. Tilskuddet bortfalder dog, hvis kommunen efterfølgende sætter skatten op.


Det gælder også for en hævelse af grundskyld og dækningsafgift. Kommunen anvender allerede den højeste promillesats på grundskyld og dækningsafgift på offentlige ejendomme, og har derfor ikke mulighed for at hæve skatten på disse.

De 16 mio. kr. gør ikke den enkelte skatteyder meget rigere. Det vil end ikke række til et abonnement på Netflix. Og det bliver heller ikke skatteprocenten, der er afgørende for bosætning. Dertil er beløbet for den enkelte simpelthen for lavt.

Så tilbage er alene signalværdien i en lavere kommuneskat.

Og nogle skal jo betale, men nu er det så bare via statsskatten.

Man fristes til at kalde det kassetænkning!

BJARNE HANSEN
Chefredaktør

FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2020 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

PÅ FORSIDEN LIGE NU