Kommunens hykleri er grænseløst
Kommunen handler selv langt væk fra Odsherred. I Kvickly - i Kalundborg! Arkivfoto

Kommunens hykleri er grænseløst

Lørdag 21-11-20 - 09:07

LEDER - Odsherred Kommune opfordrer borgerne til at handle lokalt for at støtte det lokale erhvervsliv i den svære coronatid. Men selv handler kommunen i stor stil uden for lokalområdet.


Køber varer i Kalundborg
Kommunen bevilger hjælp til svagelige borgere, der ikke selv er i stand til at bestille sine varer.

I den forbindelse har kommunen indgået aftale med to forskellige leverandører, hvoraf den ene er Kvickly i Kalundborg!

Den anden er Egebjerg Købmandsgård A/S, som ejes af Nykøbing Sjælland & Omegns Brugsforening og HH Egebjerg Holding ApS.


Byråd ønsker konkurrence
I sommer kunne Nykøbing Avis afsløre, at Byrådet ønsker mere konkurrence på de kommunale indkøb.

Odsherred Kommune bruger årligt 800.000 kroner på tilskud til en indkøbsordning for ældre borgere. Men kommunen mener, der kan opnås en besparelse på området ved at lade flere få del i markedet.


Indkøbsfællesskab
Odsherred Kommune er også med i et indkøbsfællesskab mellem kommunerne i Region Sjælland.

Fælles Udbud Sjælland er et samarbejde mellem 16 af de 17 kommuner i Region Sjælland.

Formålet er at optimere kommunernes indkøb ved udbud af større volumen, samt - gennem et mere systematisk samarbejde om udbud på forskellige varer og tjenesteydelser - at opnå rationaliseringsgevinster i form af bedre priser og øvrige betingelser fra leverandørerne.


Mest værdi - for kommunen
Formålet med den fælles indkøbspolitik er at skabe “mest værdi for kommunerne, men også udfordre og afsøge nye områder, nye udbudsformer og lign”.

Kort sagt: Kommunen handler, hvor det er billigst, men borgerne opfordres til at se stort på besparelser af lokalpatriotiske hensyn.

Hvor er kommunens patriotisme?


Udbud for millioner
Sidste år viste en undersøgelse fra Dansk Industri, at Odsherred Kommune, selvom den er blandt de bedste, fortsat har potentiale for mere offentligt-privat samarbejde

Hvis Odsherred øger samarbejdet med private virksomheder svarende til det bedst opnåelige, vil opgaver for yderligere 133,1 mio. kr. blive konkurrenceudsat.


Kommunen burde gå forrest
Alene inden for de tekniske områder og for støttefunktioner vil Odsherred kunne skabe konkurrence om opgaver for yderligere 64,1 mio. kr.

Der er kun et at sige til politikernes velmenende opfordring: Kommunens hykleri er grænseløst!

Byrådet burde gå forrest i kampen for at støtte de lokale virksomheder.

BJARNE HANSEN
ChefredaktørFORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2024 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.