Har opklaring af indbrud for lav prioritet?
"Jeg har indtrykket af, at politiet ikke foretager sig meget andet end at tage imod anmeldelsen", skriver chefredaktør Bjarne Hansen. Arkivfoto

Har opklaring af indbrud for lav prioritet?

Onsdag 8-7-20 - 07:47

LEDER - Nykøbing Avis kan i dag afsløre, at der er sket en stigning i antallet af indbrud i Odsherred, og at kun en brøkdel af dem bliver opklaret.


Det rejser uvilkårligt spørgsmålet, hvorfor opklaring af indbrud tilsyneladende har så lav prioritet hos Midt- og Vestsjællands Politi, at deres statistik er direkte krænkende for retsbevidstheden.

Sidste år var der i alt 551 indbrud i Odsherred, hvilket førte til 57 sigtelser. Det giver en sigtelsesprocent på 10,3. Men det fremgår ikke af Rigspolitiets statistik, hvor mange der blev tiltalt og i sidste ende dømt. Men det er formentlig færre.


Daglige indbrud
Næsten dagligt er der et eller to indbrud, ofte også i avisens dækningsområde. Både helårs- og fritidshuse er mål for tyveknægtene, som ofte forårsager store ødelæggelser.

Jeg har indtrykket af, at politiet ikke foretager sig meget andet end at tage imod anmeldelsen, således at de forurettede kan få erstatning fra forsikringsselskabet.

Det er i alt fald sjældent, at der kommer politifolk ud for at sikre tekniske spor i form af DNA eller fingeraftryk. Det kunne måske ellers hjælpe på den elendige opklaringsprocent.

Bedre i gamle dage
Man skal passe på med at hævde, at alt var bedre i “gamle dage”. Men da Nykøbing havde sin egen politistation i Havnegade, og lokale patruljer og kriminalpolitiet satte en ære i at opklare forbrydelser, havde forbryderne ikke så let spil som i dag.

Man må undres over, at politikerne i Odsherred Kommune ikke for længst har rettet henvendelse til Folketinget for at få gjort noget ved det åbenbart stigende problem!

BJARNE HANSEN
Chefredaktør

FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2020 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

PÅ FORSIDEN LIGE NU