Egebjerg er blevet Odsherreds mønsterby
Billy Cross fyldte Egebjerg Kultur- & Forsamlingshus. Arkivfoto

Egebjerg er blevet Odsherreds mønsterby

Fredag 3-7-20 - 07:53

LEDER - Egebjerg, som vi der er opvokset i Nykøbing for snart mange år siden ikke regnede for noget og uden besvær tævede i fodbold, er blevet en mønsterby i Odsherred.


Inden for en halv snes år har en flok ildsjæle, mange af dem tilflyttere, rusket op i byen. Børnefamilier fra København har bosat sig i Egebjerg. Nogle beholder deres job i hovedstaden, andre åbner virksomhed det nye sted.

Egebjerg var et af de første steder, der fik superbredbånd ved at skaffe tilstrækkeligt mange kunder. Mange flere end forlangt. Der er kommet erhvervshus, så det ikke er nødvendigt at pendle til København hver dag, hvis man har bosat sig på Egebjerghalvøen, men tjener sine penge i hovedstaden.

Og indbyggerne samles for at rydde stier for krat, presse æblemost, og jeg ved snart ikke hvad. De bakker op om det, der sker og skal ske. For ellers sker det intet, ved de.

Byen har stadig en skole! Og egen avis, Egebladet, og egen netportal, brugs, kirke og idrætsforening.


Det gamle forsamlingshus er blevet til Egebjerg Kultur- & Forsamlingshus. Når der er generalforsamling 15. juli kan der berettes om et velfungerende samlingssted.

Det renoverede kultur- og forsamlingshus blev nemlig flittigt brugt i 2019. Bestyrelsen har helt fortjent fået mange positive tilbagemeldinger fra lejere, især om den meget bedre akustik i salen og et nymalet og forbedret køkken.

Et par koncerter med store navne blev det også til. Allan Olsen og Billy Cross optrådte begge ved udsolgte koncerter. Byen bakker op om de gode initiativer, og til det årlige bankospil var der med 142 deltagere også fuldt hus.

Talrige er de gange, hvor radio- og TV-stationer har besøgt Egebjerg for at berette om det lille samfund med de store ambitioner - og store resultater.

Senest har Byrådet bestemt, at der kan bygges en økolandsby med 25 huse ved Egebjerg. Dermed fortsætter den positive udvikling - og den gode historie om vilje, sammenhold og kreativitet. Den gode spiral.

Hatten af for Egebjerg! Den vil blive mønsterby for mange byer i Danmark i årene frem.

BJARNE HANSEN
Chefredaktør

FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2020 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

PÅ FORSIDEN LIGE NU