Der bør være livreddere ved alle badestrande
Hvorfor er der ikke livreddere ved alle Odsherreds badestrande?

Der bør være livreddere ved alle badestrande

AF BJARNE HANSEN / Mandag 22-6-20 - 09:31

LEDER - Da jeg var barn og teenager, var der fra mange forældre i Nykøbing forbud mod at køre til Kabelhuset på Telegrafvej og bade, fordi det var farligt på grund af lumske strømforhold. Hvert år var der da også farlige situationer og nogle år endda drukneulykker.


Vi gjorde det nu alligevel, fordi det bare var en rask cykeltur fra Nykøbing og der, hvor de flotteste piger var. Ikke mindst de mange feriepiger.

Kabelhuset, eller Rørvig Strand, som det hedder nu, har de senere år haft fast livreddervagt fra TrygFonden - med tårn og båd. Det er en god ting. Og et godt signal til både turister og fastboende badegæster.

Men hvorfor er det kun ved Rørvig og på Gudmindrup Lyng Strand, der er livreddere?


Der bør da være livreddere ved alle Odsherreds populære badestrande. Odsherred er Danmarks største sommerhusområde, og befolkningstallet mangedobles i sommerhalvåret.

De dejlige badestrande er et af landsdelens største trækplastre, og på den baggrund virker det helt uforståeligt, at Odsherred Kommune ikke for længst har etableret faste livreddere på strandene.

I Nordsjælland er den Den Nordsjællandske Kystlivredningstjeneste til stede på strandene fra Hundested til Espergærde. På livredderposterne er der uddannede kystlivreddere og de har blandt andet hjertestartere, rescue board og førstehjælpsudstyr.

Det samme bør der være på Odsherreds strande. Det kan givetvis etableres i samarbejde med dygtige svømmere fra de lokale svømmeklubber, der kunne have det som feriejob!

FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2020 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

PÅ FORSIDEN LIGE NU