Byrådet kan ikke holde sin økonomiske politik
Byrådet har svært ved at holde sin økonomiske politik. Arkivfoto

Byrådet kan ikke holde sin økonomiske politik

Tirsdag 14-7-20 - 04:45

LEDER - Byrådet kan ikke holde den økonomiske kurs, rådet har fastlagt - og Coronakrisen har bare gjort det endnu mere vanskeligt.


Faktisk er politikerne så langt fra den udstukne kurs, at det har lange udsigter med at få rettet skuden op, uden at skulle gribe til drastiske besparelser på flere områder.

Med udgangen af 2019 var den gennemsnitlige likviditet 77,3 millioner kroner, hvor den økonomiske politik har et mål på 120,0 mio. kr.!

Forventningen til den gennemsnitlige likviditet ved udgangen af dette år er ved seneste opgørelse sat til 112 mio. kr. Det er 10 mio. kr. lavere, end det var politikernes forventning.


Årsagen til nedjusteringen er ifølge borgmester Thomas Adelskov (S) den politiske aftale om en erhvervspakke som følge af Corona-krisen.

Erhvervspakken var på knap 11 millioner kroner, og inden Byrådet gik på sommerferie kom den anden pakke på ekstra 15 mio. kr.

Så nu ser den gennemsnitlige likviditet ud til at være kommet under 100 mio. kr.

Det bliver spændende at se, hvordan politikerne vil rette skuden op…


BJARNE HANSEN
Chefredaktør

FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2020 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

PÅ FORSIDEN LIGE NU