Byrådet har et medansvar for spritkørsel
Risikoen for at blive stoppet af politiet i Nykøbing og omegn er meget lille. Arkivfoto

Byrådet har et medansvar for spritkørsel

Onsdag 1-7-20 - 06:49

LEDER - Byrådet mener, alt for mange mennesker sætter sig bag rattet med for høje promiller i blodet om sommeren. Derfor minder Odsherred Kommune alle om at lade bilen stå, når de har drukket alkohol, når de deltager isociale sammenkomster såsom grillmiddage, strandture og havefester.


Denne sommer sætter politiet også ind med kontrol, og samtidig gennemfører Odsherred Kommune, Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden kampagnen "Der er mange måder at stoppe spritkørsel på. Hvad er din?".

Det spørgsmål kunne med rette stilles til Byrådet. For den kollektive trafik i den nordlige del af kommunen lader meget tilbage at ønske.

Samtidig har lokalpolitikere over år skåret ned og centraliseret handicapkørslen og anden fast kørsel for taxi-selskaber, så der kun er et begrænset underlag for at drive en sund forretning med taxi-kørsel til private kunder.

Derfor er det nærmest umuligt at opdrive en taxi i Nykøbing og omegn. I al fald ikke uden udsigt til en lang ventetid.


Når man hverken kan komme med med bus eller skaffe en taxi, så er fristelsen til at sætte sig bag rattet, selvom man har fået for meget at drikke, alt for stor for mange.

Samtidig er risikoen for at blive stoppet af politiet meget lille, da politiet også har centraliseret, og der kan gå dage mellem en politibil er på patrulje i Nykøbing og omegn.

Så kære byrådspolitikere: Der er mange måder at stoppe spritkørsel på. Hvad er jeres?.

BJARNE HANSEN
Chefredaktør

FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2020 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

PÅ FORSIDEN LIGE NU