Byrådet er ved at kvæle Nykøbing
Byrådet er nødt til at se i øjnene, at Nykøbing har brug for større butikker, som placeres ved omfartsvejen. Illustrationsfoto

Byrådet er ved at kvæle Nykøbing

Onsdag 4-11-20 - 10:41

LEDER - Et flertal i Byrådet må vågne op og indse, at deres misforstået omsorg for Nykøbing bymidte er at gøre den gamle købstad en bjørnetjeneste.


I aftes kunne Nykøbing Avis referere til en analyse fra DetailForum, som viser, at Nykøbing som handelsby på en række afgørende punkter ikke kan matche Asnæs.

For godt nok mener et flertal af forbrugerne, at Nykøbings bymidte er hyggelig med sine cafeer og restauranter. Men i forhold til Asnæs, så er Nykøbing bagud, når det gælder parkeringspladser og vareudbuddet.

Det går simpelthen ikke, hvis Nykøbing skal overleve som handelsby og bevare sin historiske plads som Odsherreds hovedby.


Byrådet er nødt til at se i øjnene, at Nykøbing har brug for større butikker, som placeres ved omfartsvejen. Det er her, der er mulighed for at tilbyde plads til de landsdækkende kædebutikker, som kan tilbyde varer, man ellers vil køre til Holbæk for at købe.

Byrådets flertal vil med en fortsat modstand mod butikker uden for bymidten kvæle hele byen.


Det er ikke nok at være en hyggelig by, hvis kundernes behov skal opfyldes. Det vigtigste er, at de kan få de varer, de ønsker.

Ellers flytter handlen ud af byen og der mistes arbejdspladser. Så er det bedre, handlen flytter uden for bymidten, men bliver i byen.

BJARNE HANSEN
ChefredaktørFORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2024 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.