Bravo, kommunen er blevet klogere
Illustrationsfoto

Bravo, kommunen er blevet klogere

Mandag 12-10-20 - 10:24

LEDER - Nogle gange er Odsherred Kommunes beslutninger vanskelige at forstå. Det gælder for eksempel tildelingen af lokaletilskud.


Søndag kunne Nykøbing Avis berette, at Nykøbing Badmintonklub mister omkring 1.000 kroner i kommunalt tilskud for hvert nye voksenmedlem.

Årsagen er, at tilskuddet gives som en procentdel af medlemmer under 25 år. Så når flere voksne melder sig ind for at dyrke motion, så bliver andelen af unge mindre og tilskuddet falder.


Den praksis er jo helt uholdbar i en tid, hvor det offentlige gør alt hvad der er muligt for at få flere danskere til at dyrke motion og idræt, så der kan spares på sundhedsudgifterne.

I kommunen kan man nu godt se, at den nuværende praksis ikke er holdbar.

Nu lægger Odsherred Kommune så op til, at reglerne ændres, så medlemmer over 65 år ikke indgår i beregningen af procentdelen for lokaletilskud til frivillige folkeoplysende foreninger.

Bravo!


Man kan så undre sig over, hvordan sådan helt indlysende tåbeligheder i det hele taget har kunne vedtages af politikerne.

Måske fordi politikerne ikke har den nødvendige føling med, hvad der rør sig i foreningslivet.

BJARNE HANSEN
Chefredaktør

FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2024 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.