Besøg de mange fine små gallerier
Galleri Nakke Hage er fra onsdag aktuel med sin store sommerudstilling. Arkivfoto

Besøg de mange fine små gallerier

Mandag 29-6-20 - 10:01

LEDER - Coronakrisen og dens restriktioner betyder, at mange af os skal holde sommerferie i Danmark. Mange af os bliver endda hjemme, og er derfor på udkig efter oplevelser i lokalområdet.


I det nordlige Odsherred findes mange små, spændende gallerier, som er indrettet i eksempelvis gamle staldlænger. De modtager ikke statsstøtte, og flere besøgende vil derfor være godt.

Et eksempel på et af de spændende private gallerier er Galleri Nakke Hage, som fra onsdag er aktuel med sin store sommerudstilling.

Galleriets ejere, Uffe og Lene Jensen, startede galleriet i sommeren 1998 med et udstillingsareal på 100 kvadratmeter, som hurtigt blev udvidet til det dobbelte.


Parret havde de første år overvejende kunsthandel med Henry Heerup og de andre Cobra-kunstnere, Ib Spang Olsen, Scherfig, Birkemose, Kvium og flere mere etablerede kunstnere.

Efter et par år begyndte Galleri Nakke Hage også at udstille yngre kunstnere som Karin Olesen, Aka Høegh, Jesper Knudsen og flere andre.

I perioden 2005-2011 etablerede Galleri Nakke Hage et søstergalleri i Bredgade, København, primært med helt unge kunstnere.

Nu har Galleri Nakke Hage kunsthandel samt en Pinse- og Sommerudstilling med moderne kunst.

Galleriet er dermed med til at berige vores område med oplevelser - så lad os besøge dem, og sige tak!

BJARNE HANSEN
ChefredaktørFORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2020 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

PÅ FORSIDEN LIGE NU