Alarmerende tal om indbrud i Odsherred
Det er en kendt sag for mange forurettede, at politiet slet ikke besøger gerningsstedet. Illustrationsfoto

Alarmerende tal om indbrud i Odsherred

Tirsdag 18-8-20 - 14:17

LEDER - Midt- og Vestsjællands Politi har fået sværere ved at opklare de mange indbrud i Odsherred. Og det er stærkt alarmerende.


Der var 186 anmeldelser om indbrud i Odsherred i første kvartal, og der er skete 13 sigtelser.

Det er dårligere end i samme måneder i fjor, hvor der var akkurat lige så mange sigtelser, men her var antallet af anmeldelser 149.

Det viser Rigspolitiets statistik.

Ifølge statistikken er det således under hvert 10. tilfælde af indbrud, som bare er i nærheden af en opklaring.


Ud fra tallene kan det ikke ses, hvor mange af indbruddene der reelt bliver efterforsket. Men det er en kendt sag for mange forurettede, at politiet slet ikke besøger gerningsstedet og sikrer spor efter gerningsmanden eller gerningsmændene.

Det er simpelthen ikke godt nok, og krænkende for borgernes retsbevidsthed.

Det at have haft indbrud i sin bolig, hvad enten det er helårs- eller feriebolig - er en meget voldsom oplevelse. Mange har traumer og det påvirker deres hverdag negativt.

Det er på tide, at både lokal. og landpolitikerne vågner op, og sørger for, at politiets arbejde bliver gjort effektivt!

BJARNE HANSEN
Chefredaktør

FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2021 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.