Ypperlig saxofonist kommer til lørdagsjazz
Jan Harbeck fik i 2018 Danmarks fornemste jazzpris, Ben Webster Prisen. Arkivfoto: Matz Hansen

Ypperlig saxofonist kommer til lørdagsjazz

AF BJARNE HANSEN / Søndag 12-7-20 - 00:12

RØNNE - Lørdag den 25. juli får Nykøbing besøg af saxofonisten Jan Harbeck, der i 2018 blev tildelt Danmarks fornemste jazzpris, Ben Webster Prisen.


Jan Harbeck optræder sammen med sit band, der består af Magnus Hjorth, piano, Eske Nørrelykke, bas, og Morten Ærø, trommer.

45-årige Jan Harbeck er født i Aarhus, og uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium i Aalborg og New School i New York.

Jan Harbeck er derfor ikke uden grund blevet kaldt én af de ypperste blandt danske saxofonister. Han hører til den gruppe af jazzmusikere, som bekender sig til den store tradition fra swingtiden, men er samtidig med til at forny genren og give den et personligt præg.


- Da jeg var ung koncentrerede jeg mig om, hvad jeg skulle spille; nu kommer musikken af sig selv; lyden og tonen er essensen for mig. Den må være fuldtonet, og følelsen skal være der. Ben Webster var min første inspiration, og så kom Paul Gonsalves. Det er den tradition, jeg elsker. Det handler om at spille fra hjertet, siger Jan Harbeck.

Koncerten støttes af Statens Kunstfond.

FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2020 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

PÅ FORSIDEN LIGE NU