Sommerkoncert i Rørvig Kirke
Allerede som 14-årig i 1982 blev Jakob Lorentzen Danmarks yngste eksaminerede organist. Arkivfoto

Sommerkoncert i Rørvig Kirke

AF BJARNE HANSEN / Mandag 15-6-20 - 07:58

RØRVIG - Rørvig Kirke holder fast i traditionen med sommerkoncert med Andreas Brantelid, Jakob Lorentzen og Monika Stevns. Også i år bliver der afholdt en klassisk koncert med cello, piano, orgel og operasang. Det bliver torsdag den 23. juli kl. 16:00 i Rørvig Kirke.


Jakob Lorentzen er søn af Inge Lorentzen, der i 1985 og nogle år frem var sognepræst i Rørvig.

52-årige Jakob Lorentzen har siden 1997 beklædt stillingen som organist og kantor ved Holmens Kirke samt slotsorganist ved Christiansborg. Han er en efterspurgt solist, dirigent og kammermusiker med utallige årlige koncerter i ind- og udland.


Allerede som 14-årig i 1982 bestod Jakob Lorentzen den præliminære organistprøve fra Zahles Seminarium i København, som elev af Carl Riess, og blev herved Danmarks yngste eksaminerede organist.

Jakob Lorentzen har modtaget mange priser og legater. I 2001 modtog han Dronning Ingrids Mindemedalje, 2006 spillede han ved den kgl. dåb i Christiansborg Slotskirke, og i 2007 spillede han ved vielsen af grevinde Alexandra af Frederiksborg.

FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2020 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

PÅ FORSIDEN LIGE NU