Skraldets skønhed vises i Nakke

Skraldets skønhed vises i Nakke

AF BJARNE HANSEN / Torsdag 5-8-21 - 10:28

NAKKE - Fra i dag, torsdag og en måned frem udstiller grafiker Marianne Ilnæs værker på
Maarbjerggaard i Nakke.


Der er tale om kunst i genren assemblage, der er betegnelsen for en collage i tre dimensioner udført af genstande som for eksempel kasserede brugsting, maskindele, naturmaterialer.

Marianne Ilnæs fortæller, at hun alle dage har været en tingfinder, der ikke har kunnet gå forbi et stykke rustent jern eller et stykke drivtømmer uden at tage det med hjem for at gemme det til lige netop den figur, hvor det passer bedst.


Egen patina
- Det inspirerer mig at bevare materialernes egen patina og form, og at genbruge det kasserede, det slidte og det forgængelige, forklarer Marianne.

- Hvor materialet stammer fra, er af mindre betydning, men det skal fungere i forhold til det udtryk og budskab, jeg ønsker at sende.


Genkendelighed
Der er en vis genkendelighed i de materialer jeg bruger, men når jeg sætter dem sammen, er der tale om en ny konstruktion og betydning.

Et af temaerne for udstillingen er masker, og værkerne kalder på både eftertænksomhed og munterhed.

- Jeg håber at kunne vække forundring og også gerne et lille smil, slutter Marianne Ilnæs.FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2022 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

UGENS MEST LÆSTE

DØDSFALD Fredag 20-5-22 - 06:58
Dødsfald
DØDSFALD Torsdag 19-5-22 - 08:19
Dødsfald
DØDSFALD Torsdag 19-5-22 - 08:17
Dødsfald
DØDSFALD Torsdag 19-5-22 - 08:12
Dødsfald

Flere nyheder