Odsherred Teater søger øget kommunal bevilling
Illustrationsfoto

Odsherred Teater søger øget kommunal bevilling

AF BJARNE HANSEN / Søndag 1-10-23 - 11:54

NYKØBING - Ledelsen på Odsherred Teater har fremsendt et høringssvar til Odsherred Kommune, hvor den anmoder om en øget bevilling for at styrke teatrets kunstneriske kvalitet og dets rolle som en central kulturinstitution i området.


Teaterleder Leiv Arne Kjøllmoen og bestyrelsesleder Maja Ries udtrykker i høringssvaret behovet for økonomisk støtte for at følge med den positive udvikling, som teatret oplever med det nye teaterhus i Nykøbing.

Med det nye teaterhus har Odsherred Teater oplevet en bemærkelsesværdig udvikling, hvor de præsenterer over 100 forestillinger og kulturelle arrangementer om året. Teatret har fået en øget synlighed med sin placering i Algade, og ledelsen arbejder konstant på at forbedre den kunstneriske kvalitet til gavn for både lokalbefolkningen og besøgende.


Det primære problem, som Odsherred Teater står overfor, er, at de stadig opererer med den samme driftsbevilling som tidligere, på trods af at de nu driver det nye teaterhus. Dette medfører, at flere midler skal anvendes til at dække de øgede omkostninger, der er forbundet med driften af det moderne teaterhus, og dette udgør en væsentlig hindring for den fortsatte positive udvikling.

I høringssvaret udtrykker teatret sin ønske om at udnytte momentummet og kanalisere flere midler til indhold, scenekunst og udbredelsen af kunsten. De opfordrer derfor Odsherred Kommune til at finde plads i budgetforhandlingerne til at styrke Odsherred Teaters udvikling, hvilket også vil bidrage til udviklingen af Nykøbing som en kulturby og Odsherred som en turist- og oplevelseskommune.


Teaterledelsen foreslår, at en investering på yderligere 500.000 kroner om året i Odsherred Teaters udvikling vil føre til en refusion på ca. 36,6 % fra staten. Dette betyder, at kommunen vil modtage omkring 183.000 kroner ekstra fra staten, mens den faktiske udgift for kommunen kun vil være ca. 317.000 kroner om året.

Odsherred Kommune vil nu overveje dette høringssvar og træffe en beslutning om eventuelle øgede bevillinger til Odsherred Teater som en del af de kommende budgetforhandlinger.

Det fremgår, at der er enighed om at Odsherred Kommune afsætter yderligere 500.000 til formålet fra 2025 og fire år frem.FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2024 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.