Museum genoptager velbesøgte rundvisninger
Rundvisningernes store popularitet skyldes, at personer fra hospitalets fortid bliver vakt til live i form af skuespil. Arkivfoto

Museum genoptager velbesøgte rundvisninger

AF BJARNE HANSEN / Onsdag 17-6-20 - 10:47

NYKØBING - Nykøbing Sj. Psykiatriske Museum i Annebergparken genoptager de velbesøgte rundvisning, hvor hospitalets fortid bliver vakt til live med skuespillere.


Rundvisningernes store popularitet skyldes, at personer fra hospitalets fortid bliver vakt til live i form af skuespil og danner stemninger, så historien kommer lidt tættere på.

I år afvikles rundvisningerne 9. juli, 14.juli, 16. juli fra kl. 19:00 – 21:00 samt 15. oktober fra kl. 17:00 – 19:00.

Nykøbing Sj. Psykiatriske Museum har også åbent for sine udstillingslokaler, som fortæller historien om det tidligere statshospital for sindslidende.


Udstillinger fortæller om sindslidende og behandlingen af disse personer gennem de sidste 100 år. Det er samtidig en historie om "den gule by bag skoven", det selvforsynende samfund som indrettede sig på den anden side af skoven og satte skub i Nykøbings udvikling som by.

Den gule by bag skoven har i 100 år prægede bybilledet og området er, som fastboende vil vide, desuden en arkitektonisk perle, som i dag er et at de største anlæg i Nordeuropa inden for Bedre Byggeskik. Udover selve museet og det skønne parkanlæg fremvises også hospitalets kirke og kapel.

FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2020 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

PÅ FORSIDEN LIGE NU