• Stemningsbillede fra det gamle Nykøbing.<br>
  • Stemningsbillede fra det gamle Nykøbing.<br>Nykøbing Torv efter befrielsen i 1945.<br>

Lokalhistoriker genoptager populære byvandringer

AF BJARNE HANSEN / Lørdag 4-7-20 - 16:08

NYKØBING - På tirsdag genoptager forfatter og lokalhistoriker Claus Marcussen sine populære byvandringer, hvor han fortæller om livet i det gamle Nykøbing. Der er en eftermiddagstur og en aftentur.


Turen om eftermiddagen udgår fra Tinghuset på Holtets Plads 1, og Claus Marcussen fortæller på byvandringen om byens historie.

Om aftenen handler det om 2. verdenskrig. Med afsæt fra Torvet i Nykøbing tager Claus Marcussen, med baggrund i sin bog om 2. verdenskrig i Nykøbing og omegn, deltagerne på en tur gennem perioden fra 1939 til 1946. Deltagerne kommer til at høre om likvidering, Gestapo, illegale blade og ikke mindst om livet i Nykøbing under krigen.

Der er også besøg i et beskyttelsesrum.


Byvandringerne er hver uge i juli.

51-årige Claus Marcussen er født og opvokset i Nykøbing og et kendt ansigt i byen. Han har i flere år interesseret sig for købstadens historie. Det er blevet til en række bøger og artikler samt foredrag om lokalhistoriske emner.

FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2020 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

PÅ FORSIDEN LIGE NU