Kunstkollektiv må gå tiggergang til kommunen
Kunstkollektivet 8B i den tidligere brugs i Unnerud har plads til fem kunstnere ad gangen. Arkivfoto

Kunstkollektiv må gå tiggergang til kommunen

AF BJARNE HANSEN / Onsdag 30-11-22 - 07:55

NYKØBING - Kunstkollektivet 8B i den gamle brugsbutik i Unnerud har forespurgt om mulighed for støtte fra Odsherred Kommune, fordi økonomien er temmelig presset.


Ønsker kommunalt tilskud
Kunstkollektivet 8B, som er ejet af foreningen S/I Egebjerghalvøens Udvikling, søger om et årligt tilskud på 90.000 kroner fra Odsherred Kommune til driften.

Baggrunden er, at det ikke er muligt at opnå tilskud til drift via fondsmidler.

Kunstkollektivet 8B har siden etableringen i sommeren 2018 rejst fondsmidler i omegnen af 6 millioner kroner til både ombygning af huset, inventar til værksteder og til en lang række kultur- og kunstaktiviteter.


Medfinansiering
Kunstkollektivet ønsker at penge fra kommunen indgår som medfinansiering til fondsansøgninger vedrørende kunst- og kulturaktiviteter af høj klasse. Lige nu er der særligt fokus på en række Nordiske Fonde, som tilskynder at ansøgninger har en offentlig medfinansiering fra kommunen.

Kunstkollektivet 8B har plads til fem kunstnere ad gangen, som betaler hver 4.800 kr. plus moms om måneden for at bo i eget værelse, adgang til fælles køkken, stue og have og have arbejdsplads i værksteder med høj kvalitet af redskaber og inventar. Desuden betaler de fremadrettet for at lokale frivillige hjælper med at sætte udstillinger op, arrangerer artist talk, markedsføring mm. Der kommer 15-20 kunstnere fra ind- og udland om året, som typisk har ophold mellem 2 og 4 måneder.


Kan ikke få realkreditlån
Driften af 8B i S/I Egebjerghalvøens Udvikling koster ca. 300.000 årligt, hvoraf størstedelen af beløbet går til afdrag på banklån optaget til køb af den gamle brugs og til ombygning af bygningerne, til el og til vedligeholdelse af inventar og udstyr.

Huset er opvarmet med luft til vand pumpe, og driftsudgifter er steget på grund af højere renter og elpriser.

8B kan ikke opnå kreditforeningslån, da kollektivet er en forening, hvor der ikke er personlig hæftelse.


FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2024 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.