Bog om Odsherreds kvindelige kunstnere
Bogen er rigt illustreret.

Bog om Odsherreds kvindelige kunstnere

AF BJARNE HANSEN / Onsdag 17-6-20 - 10:34

NYKØBING - Odsherreds Kunstmuseums og Malergaardens Venner har sammen med Museum Vestsjælland udgivet bogen "Kvindelige kunstnere i Odsherreds gennem 100 år".


Bogen indeholder 21 biografier af kvindelige kunstnere samt eksempler på deres kunst. Kunstnerne er billedkunstnere, malere, vævere, keramikere og en skulptør.

De ældste kunstnere er født i 1880’erne og den yngste i 1981.

Ved at sætte fokus på kvinderne blandt kunstnerne i Danmarks fjerde kunstnerkoloni, bidrager bogen med nye aspekter til egnens kulturhistorie og dansk kunsthistorie.


Forfatter Anette Wolthers har foretaget research og skrevet bogen, der har bidrag af museumsinspektør Jesper Sejdner Knudsen og formand for Venneforeningen Alice Faber.

Bogen er rigt illustreret med billeder af værker, som findes hos Museum Vestsjælland, værker fra andre museer og værker i privateje. Kombinationen af fortællinger om nulevende og ældre kunstnere giver et kronologisk flow, hvor de kvindelige kunstnere fremstilles som hovedpersoner og ikke som bipersoner i de mandlige kunstneres biografier.

FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2020 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

PÅ FORSIDEN LIGE NU