Flere turistfiduser

Flere turistfiduser

Onsdag 12-6-24 - 09:14

DEBAT - Redaktionen har fra Kurt Sørensen, Nykøbing, modtaget:


Det er uforsvarligt at øge Rørvigs tiltrækningskraft ved af kommercielle grunde at opfinde nye turistfiduser. Området er allerede over-turistet, især omkring havnen og færgeforbindelsen, hvor mange mennesker samles og den trafikale belastning er betænkelig i sommerperioden.

Geografisk er Danmarks Midtpunkt et kunstigt postulat, altså en turistfidus på linje med Solvognens Fundsted, som nu tilmed påtænkes udbygget. Kommunen må afvise at basere en turistindustri på løgnagtigheder.


Alternativt må kommunen udvikle og basere fremtidig turisme-udvikling på reel og fordomsfri forskning, samt bevaring af autentiske kulturmiljøer og værdifuld natur og landskab.

Kulturhistorisk er Danmarks Midtpunkt en reel kendsgerning, idet området gennen 700 år var basis for landets tidligste parlament eller folketing. Her valgtes landets konger og her vedtog folkeforsamlinger fra alle dele af Danmark landets love på Isøre Ting. Danmarks demokratiske midtpunkt lå frem til 1100-tallet på Mårbjerg syd for Rørvig. Her lå tillige vikingetidens kendste flådehavn Isøre Havn. Vikingetiden kunne blive vigtigt element i en fremtidig turisme-udvikling.


Tilsvarende kunne også bronzealderen blive, med base i lokaliteten Syvhøje nær Nykøbing, omfattende bl.a Solvognen og tilsvarende fund og bebyggelser i området.

Fra Middelalderen kulturhistorie bør fremhæves herredets to købstæder: Højkøbing og Nykøbing samt Hvideslægtens betydning.

Nævnte eksempler er beliggende i tiltrækkende og bevaringsværdige landskaber med store natur, samtidig med at være udgangspunkter for kulturhistoriske fortællinger af overordentlig interesse for turisme og nyt museumsvæsen.

Med venlig hilsen
Kurt Sørensen
Algade 32, Nykøbing
FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2024 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.