Ansvarsfrie politikere i en skandale-kommune?

Ansvarsfrie politikere i en skandale-kommune?

Onsdag 15-5-24 - 16:16

DEBAT - Redaktionen har fra Kurt Sørensen, Nykøbing, modtaget:


Engang var der en lystig, ustyrlig og eventuelt ødelæggende aktivitet, der kaldtes “det muntre køkken”. Det er netop hvad borgerne i nutidens Odsherred nu oplever i deres byråd - med ødelæggende aktiviteter i milliard-klassen. Byrådsmedlemmerne udtrykker åbent mistillid til hinanden og løber fejt fra ansvaret for trufne beslutninger. Alle føler sig ført bag lyset, og ude fra ser administrative og juridiske sagkyndige måbende til, hvad man ikke troede muligt i dagens velordnede Danmark. Vi borgere står tilbage med de kommende kæmpe-regninger for den misregerede kommune, som styres af politikere og rådhus-bureaukrater ingen længere kan have tillid til. Intet synes at fungere og svære besparelser venter os skatteydere, som finansierer rådhus-roderiet i Højby.


Det samme gælder politikernes samarbejdspartnere, som de naivt har overladt at styre diverse butikker og køkkener og hvor udueligheden altså nu viser sig åbenlys. Her har politikerne siddet i lukkede udvalgsmøder og godkendt lovløshed, uvidenhed og inkompetence, med lukkede øjne. Bagefter har samme politikere brystet sig over for offentligheden og tilkendegivet deres eget vidsyn og sans for store perspektiver. Kort sagt ført borgerne bag lyset.

En væsentlig årsag til mistilliden og skandalerne er måden, som folkevalgte politikere var valgt at organisere den kommunale aktivitet. Her har man skubbet ansvaret fra sig og væk fra de politiske udvalg - over til en lang række selskaber og ikke-folkevalgte bestyrelser, altså til privatpersoner, som borgerne intet kender til. Her er nævnt selskaber som Odsherred Forsyning, Odsherred Vand, Odsherred Spildevand, Odsherred Tømning, Odsherred Varme, Odsherred Havne, Museum Vestsjælland eller Geopark Odsherred, der regeres af personer, som ofte er bosiddende uden for Odsherred og knap kender kommunen.


Kan borgerne fortsat have tillid til det kommunale styre? Svaret er nej. Lad os tage et enkelt lille eksempel fra kulturområdet, hvor man i årevis blindt har postet millioner af kroner uden at opnå synlige værdier: Museum Vestsjælland og Geopark Odsherred. Disse institutioner har løbende været kritiseret af borgerne, men nydt tillid hos politikerne, der vedblivende har finansieret udueligheden og nu har igangsat et intetsigende museumsprojekt på ruinerne af engang velfungerende turistattraktioner.

I stedet er nysgerrige gæster blevet henvist til et milliondyrt hul i jorden i Trundholm mose med en løgnehistorie om, at her blev Solvogns-klenodiet ofret til guderne, skønt mosen dengang var åbent hav. Andre museumsgæster har hørt ligegyldigheder fra uvidende ansatte og udebliver følgelig fra de stillestående samlinger, der nu når bunden i museumsverden og snart fratages deres statstilskud. Imens blomstrer ideer fra borgerne om Arne Jacobsen-museum, Vikingemuseum Isøre og moderne kunstmuseer, som man på forhånd ved vil tiltrække titusinder til turist-kommunen. Her vender politikere de blinde øjne og døve øren til og foretrækker det intetsigende.

Tør nogen snart tage skeen i den anden hånd i det muntre køkken?

Med venlig hilsen
Kurt Sørensen
Algade 32, Nykøbing
FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2024 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.