Hvis du har overvejet at investere i Bitcoins, er du formentlig ikke den eneste. Særligt i 2017 fik denne kryptovaluta verdensomspændende opmærksomhed, da kursen var stærkt opadgående. Det er dog langt fra alle, der har styr på, hvad kryptovaluta egentlig er for en størrelse.
Hvad er kryptovaluta?Kryptovaluta er grundlæggende set en slags digitale penge, der forhandles anonymt på internettet ved hjælp af et krypteret betalingssystem. Bitcoins, der formentlig er den mest populære form for kryptovaluta, blev offentliggjort i 2009, og denne valuta benytter sig ikke af banker eller andre pengeinstitutter. Der bliver skabt nye Bitcoins via en proces kaldet mining på internettet, og mængden, der bliver skabt, aftager med tiden. Systemet har desuden en forudbestemt pengemængde på 21 millioner, og indtil nu er der minet 18,7 millioner.
Investering i BitcoinsNår man investerer i Bitcoins, bliver de opbevaret i en slags digital pung, som man har adgang til via computer, mobil eller anden digital enhed. Man kan sammenligne det med en form for netbank, og køb og salg bliver bogført offentligt. Da dette system ikke benytter banker, er værdien ikke fastsat eller garanteret, men i stedet styret af udbud og efterspørgsel. Kursen på Bitcoins har også haft helt enorme udsving. Siden den spæde start har kursen ligget på alt mellem 0,0001 amerikanske dollars til svimlende 60,000 amerikanske dollars i april her i år. I skrivende stund ligger på kursen på lidt over 37.000 amerikanske dollars, hvilket svarer til knap 230.000 danske kroner.
Hvad bør du vide, før du investerer?Da kursen svinger utrolig meget, kan man hurtigt både opleve store tab og gevinst, når man investerer i denne kryptovaluta. Hertil skal man også være opmærksom på, at Bitcoins ikke er underlagt reguleringer eller beskyttelse, da systemet fungerer udenom de sædvanlige pengeinstitutter. Det er derfor en fordel, hvis man sætter sig rigtig godt ind i, hvordan hele systemet fungerer, før man kaster sig ud i det. Hertil er der heldigvis hjælp at hente, og
bitcoin-profitapp.com/da er et godt eksempel herpå. Denne applikation kan hjælp dig med at handle med denne valuta, også selvom du slet ikke har nogen erfaring med online handel.
Hvordan bruger man Bitcoins?Indtil nu foregår størstedelen af handlen med Bitcoins online, men der kommer hele tiden flere muligheder for at benytte dem på anden vis. I Danmark er mulighederne ikke så mange endnu, men flere og flere butikker accepterer denne betalingsmetode, hvoraf de fleste ligger i
København med i alt 36 butikker. Der er også to Bitcoin hæveautomater i hovedstaden.
Andre steder i verden er det mere udbredt at betale med Bitcoins, hvoraf USA, den nordlige del af Sydamerika og Europa generelt byder på flere muligheder. Det er både muligt at købe biler, møbler, mad, flybilletter med mere.
Man er ikke beskyttet, hvis man oplever svindel, når man handler med kryptovaluta, og man kan opleve store tab eller svimlende gevinster, når man investerer i Bitcoins. Derfor er det - ligesom med mange andre ting - godt at sætte sig ind i sagerne, så man er klædt på til at investere og handle med kryptovaluta.
FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.
© Copyright 2024 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.