Halmhuset bliver frirum for demente
Foto: Henning Lundhøj

Halmhuset bliver frirum for demente

AF HENNING LUNDHØJ / Tirsdag 19-3-19 - 07:36

NYKØBING - Et nyt initiativ er dukket op for den nystartede Alzheimerforening Livsgnisten-Odsherred.

De har fået stillet Halmhuset ved Den Rytmiske Højskole til rådighed.

Man vil bruge den til at give familier, der er berørt af demens, et frirum, hver mandag i første omgang. Og til det har man efterlyst frivillige til at være med til at afvikle mandagen. Den første dag dukkede der to personer op som gerne ville være med, og flere havde givet tilsagn om gerne at ville være med.

Rammerne på Plejecenter Præstevænget i Nykøbing er ved at være sprængt, hvor der er samling en gang om måneden, så man prøver nu på Den Rytmiske Højskole hver mandag.

Man har forskellige ideer til, hvordan man skal afvikle dagen. Så derfor har man søgt Friluftsrådet om økonomisk støtte til indretning af Halmhuset og andre initiativer i forbindelse med afviklingen af mandagen.

Foreningen Livsgnisten-Odsherred håber, at nogle i Odsherred, som har et familiemedlem, der trænger til et frirum, vil dukke op. Der var i 2017 over 700 personer der havde fået diagnosen demens, i forskellige grader.



FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2024 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.