Specialgruppe skal jagte indbrudstyve
Illustrationsfoto

Specialgruppe skal jagte indbrudstyve

AF BJARNE HANSEN / Torsdag 14-2-19 - 11:19

NYKØBING – En specialgruppe hos Midt- og Vestsjællands Politi skal gå målrettet efter at afsløre indbrudstyve, som blandt andet er en stor plage i Nykøbing og omegn. Både i privatboliger og fritidshuse.

Den såkaldte indbrudsgruppe har som formål at gå målrettet efter de indbrudstyve, der fra tid til anden plager forskellige lokalområder i politikredsen, med henblik på at få indbrudstyvene retsforfulgt.

- Indbrudskriminaliteten har været støt faldende i politikredsen gennem en årrække som følge af en lang række gode og forebyggende initiativer. Borgerne er generelt også begyndt at sikre deres hjem mod indbrud i langt højere grad end tidligere, hvilket er rigtig positivt. Men der begås stadig for mange indbrud i politikredsen, og det er meget ubehageligt for de borgere, det går ud over, siger vicepolitiinspektør Bjørke Kierkegaard, der er leder af Efterforskningsafdelingen i Midt- og Vestsjællands Politi.

Samarbejde med borgere
Bekæmpelse af indbrudskriminalitet sker bedst i et tæt samarbejde mellem borgeren og politiet.

- Derfor håber vi også, at politikredsens borgere vil tage godt imod den nye gruppe. Vi vil meget gerne høre om det, hvis borgere ligger inde med konkret viden eller mistanke om indbrudskriminelle eller hælere – så tager vi fat om det med det samme, udtaler Bjørke Kierkegaard.

- Målet er, at vi med dette initiativ kan være med til at anholde, sigte og retsforfølge de gerningsmænd, der stadig helt eller delvist ernærer sig ved at forøve indbrudskriminalitet eller omsætter hælervarer – så de kan blive stillet sig til ansvar for deres gerninger - og at vi derigennem kan skabe endnu større tryghed for politikredsens borgere, slutter vicepolitiinspektør Bjørke Kierkegaard.

Om indbrudsgruppen
Indbrudsgruppen får hele politikredsen som arbejdsområde og kan indsættes hvor som helst og når som helst, hvis et område rammes af indbrudskriminalitet.

Gruppen er sammensat af meget erfarne politifolk, der ud over fokus på indbrud også vil have et særligt fokus på omrejsende kriminelle grupper og på de hælere, der aftager og omsætter tyvekoster, uanset om det er tale om afsætning af koster på nettet, i auktionsbranchen eller til private aktører.



FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2024 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.