Tørke skyld i store skader på kirkegården
Arkivfoto

Tørke skyld i store skader på kirkegården

AF BJARNE HANSEN / Lørdag 12-1-19 - 18:34

NYKØBING – Nykøbing Sjællands Kirkegårde oplyser, at sidste års ekstreme tørkeperiode har medført omfattende skader på det meste af kirkegårdens arealer.

Der er planter og buske, der er helt visne. Der er hække, typisk af thuja, der har haft store problemer. Det kan være en enkelt plante, der helt er visnet eller en del af hækken, der er mere eller mindre gul, oplyser kirkegårdsforvaltningen.

Det vides endnu ikke, hvor omfattende skaderne er. Selv om nogle planter ser visne ud, er der muligvis stadig liv i dem.

”Andre er med garanti gået helt ud. Men vi bliver nødt til at væbne os med tålmodighed, indtil jorden er vædet op igen, for at se hvilke planter der har overlevet og skyder igen. Vi kan måske først se det endelige omfang hen på sommeren 2019.

Vi mener allerede på nuværende tidspunkt, at skaden er så stor, at der bliver tale om en langsigtet planlægning med hensyn til retablering af de udgåede planter.

Under alle omstændigheder vil vi ikke kunne retablere det hele på én gang, da vi jo også har de almindelige, daglige opgaver. Et andet problem kan være at få fat i hækplanterne, nu hvor alle pludselig får brug for nye. Der er også tale om en økonomisk, uventet situation.

Vi vil derfor bede alle gravstedsejere og besøgende på kirkegården om forståelse og tålmodighed”, lyder det.



FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2024 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.