FREDAG 11. JANUAR 2019 - KL 18:47

Herrehuset gav atter underskud

Herrehuset gav atter underskud
Illustrationsfoto


AF BJARNE HANSEN

Chefredaktør Nykøbing Avis


NYKØBING – Det blev til endnu et år med underskud for Herrehuset Nykøbing Sj. ApS.

Selskabet driver herretøjsbutik på Algade og har drevet skobutik i et nabolejemål, men ejes fuldt ud af AMB A/S i Asnæs.

Årsrapporten for Herrehuset viser et underskud på knap 245.000 kr. efter skat. Årene før var der et minus på henholdsvis 885.000 kr. og -355.000 kr.

Bruttofortjenesten endte i seneste regnskabsår på 1,3 millioner kr., eller ca. 94.000 kr. lavere end året forinden.

Ved at reducere antallet af ansatte fra seks til to blev personaleomkostningerne lidt mere end halveret til 937.000 kr., fremgår det.

Ikke tilfreds
Ledelsen skriver i sin beretning, at ”selskabets økonomiske udvikling har ikke været tilfredsstillende for regnskabsåret” og at ”selskabet har solgt en enhed fra i regnskabsåret, ligesom aktivitet i skobranchen er delvist ophørt… Endvidere har selskabet indledt ophørsudsalg af den sidste tilbageværende enhed som forventes at ophøre 2018/2019”.

Ved regnskabsårets afslutning var der en egenkapital på 389.000 kr.

Usikkerhed
Af årsrapporten fremgår det, at der er usikkerhed om fortsat drift.

”Selskabets aftaler om finansiering er udløbet, og restgælden indfriet i 2018. Selskabet har ikke været i stand til at genforhandle eller opnå ny finansiering. Denne situation tyder på, at der er en væsentlig usikkerhed, der kan rejse betydelig tvivl om selskabets mulighed for at fortsætte driften. Ledelsen bedømmer, at der, ved forskellige tiltag, kan opnås den fornødne likviditet til at fortsætte driften i selskabet den resterende periode under afvikling af selskabets butikker”, står der i årsrapporten.


© Copyright 2019 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.