Billardklub får positiv særbehandling

Billardklub får positiv særbehandling

Onsdag 12-12-18 - 13:30

LÆSERBREV – Redaktionen har fra René Birk Gyldenvang, Nykøbing, modtaget følgende læserbrev:

Med stor interesse har jeg læst om det kommende foreningshus i Nr. Asmindrup, og mindst lige så stor er min forundring og harme over projektet.

Den gamle børnehave i Nr. Asmindrup har hidtil været anvist midlertidigt til Billard Odsherred, og det har været planen at huset skulle sælges, men nu er der planer om at tage det af salgslisten, og omdanne det til et foreningshus, men der er flere ting i projektet der strider imod al fornuft.

Som medstifter og (forhenværende) formand i en forening i kommunen, er jeg dybt overrasket over denne særbehandling af en enkelt klub (Billard Odsherred). Vi har selv haft forespurgt på et kommunalt lokale til vores klub, men fik at vide af kommunen, at bygningen hvor lokalet befandt sig skulle sælges, så det kunne ikke lade sig gøre, det var altså ikke samme velvilje over for vores forening, som der udvises i dette tilfælde. Hvorfor denne forskelsbehandling?, er kommunen mere interesseret i at have en slags foreninger/klubber end en anden?

Jeg er til gengæld himmel henrykt over at kommunen endelig vil lave et foreningshus, det har nemlig været efterspurgt i mange år, men det nye foreningshus skal åbenbart kun stilles til rådighed for foreninger i byen, altså klubber i Nr. Asmindrup? Hvilket klubber tænkes der specifikt på her? og hvor mange klubber er der mon egentlig i Nr. Asmindrup? Så vidt jeg ved er der kun en enkelt, nemlig billardklubben.

Det lyder så flot at man vil stille lokaler til rådighed til klubber i byen, men det er blot luft og tomme ord, som skal dække for den egentlig baggrund for at dette foreningshus, nemlig igen at give en enkelt klub særbehandling, ved at sikre at de ikke skal finde nye lokaler, så vidt jeg ved er de faktisk blevet tilbudt lokaler i den nye Borren i Højby, men dem har de takket nej til.

Jeg kan læse i referatet af mødet i Kultur og Folkeoplysningsudvalget, at det er planen at foreningshuset primært skal anvises til billardklubber, man har altså tænkt sig at lave et kommunalt foreningshus kun til en bestemt slags foreninger? Dette er jo fuldstændigt ude i hampen.

Jeg kan også læse mig til at Odsherred Billard/Kommunen vil samle al billard i Odsherred kommune i Asnæs/Grevinge hallen og i Nr. Asmindrup. Betyder dette at klubberne i Nykøbing skal tvinges til at flytte til et af disse steder?

Der skrives også at lokalerne kan rumme flere foreningstyper som Dart, Skak & Bridge (Findes disse klubber overhovedet i Nr. Asmindrup?), og at der kan anvises lokaler til andre foreninger, hvilke type foreninger tænkes der på her?. Jeg kunne nemlig godt tænke mig at vide, hvordan billardklubben vil reagere, hvis der skulle komme en klub ind der har brug for f.eks. et lokale på 50 m2 uden billardborde. Det ville jo betyde, at billardklubben ville blive nødt til at indskrænke sig, og er den indstillet på dette? Hvis ikke, ja så er idéen/tanken om et sådant foreningshus, jo fuldstændig absurd.

Det er også planen at Odsherred Billard skal administrer lokalerne/det nye foreningshus, men det skal og kan da kun være en opgave for kommunen i et kommunalt foreningshus. Hvis man laver et kommunalt foreningshus, må der altså være lige vilkår for alle klubber/foreninger der ønsker at bruge det, og derfor må Odsherred Billard være brugere af huset på nøjagtigt samme vilkår som de andre klubber der evt. vil bruge huset. Det er simpelthen ud over al sund fornuft at en enkelt klub skal administrerer et foreningshus.

Så hvis man vil lave et foreningshus (og det syntes jeg da absolut man skulle), hvorfor pokker så ligge det i Nr. Asmindrup hvor der ingen klubber er (udover billardklubben)? Placer det da i stedet i Nykøbing, hvor langt flere klubber vil få glæde af det.

Og hvorfor lave et foreningshus kun for udvalgte klubber, et foreningshus må og skal da være for alle kommunens foreninger.

Hele dette ”foreningshus” er udelukkende en konstruktion der er stablet på benene for at sørge for at Billard Odsherred ikke skal ud og finde nye lokaler og intet andet.

I øvrigt kan jeg se, at det er Leif Egholm, der har rettet henvendelse til administrationen, og kommet med forslaget om foreningshuset. Det er så blevet taget op i Kultur og Folkeoplysningsudvalget og godkendt. Denne Leif Egholm er sjovt nok både medlem af Kultur og Folkeoplysningsudvalget og Billard Odsherred.

Har hr. Egholm mon dårlig smag i munden?

Med venlig hilsen
René Birk Gyldenvang
Torshaven 4 1mf
4500 Nykøbing Sj.


FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2024 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

UGENS MEST LÆSTE

DØDSFALD Mandag 15-4-24 - 21:18
Dødsfald
OFFICIELLE Tirsdag 16-4-24 - 06:46
Gældssanering

Flere nyheder