Lokal frugt og grønt på plejecentrene
Arkivfoto

Lokal frugt og grønt på plejecentrene

AF BJARNE HANSEN / Mandag 10-12-18 - 15:16

HØJBY - Beboerne på Odsherred Kommunes plejecentre vil fremover få serveret lokal frugt og grønt fra Odsherreds største køkkenhave – Lammefjorden og omegn, Stenstrup og Odden.

Odsherred Madservice har nemlig indgået en aftale med Storøhage Kartofler som distributør om leverancer af kartofler, gulerødder, årstidens frugt og grønt fra fem lokale leverandører.

Teamleder for Odsherred Madservice, der har produktionskøkkener ved Plejecentret Solvognen i Højby og Plejecentret Bakkegården i Hørve, Lonni Kristensen er glad for aftalen.

- Vi har hele tiden bestræbt os på at aftage en vis mængde lokal frugt og grønt, men det er glædeligt, at vi nu kan få en allround aftale gældende for hele året. Der er enkelte produkter, for eksempel agurker og tomater, som ikke er omfattet af aftalen, men kan kun håbe, det også vil kunne leveres lokalt. Det gør da en forskel, at vores beboere, hvoraf mange er vant til at spise grøntsagerne fra Lammefjorden og det øvrige Odsherred, nu kan få disse fødevarer hele året, og vi ser også et perspektiv for bæredygtighed, da transporttiden er væsentlig kortere fra jord til bord, påpeger Lonni Kristensen.

Udover produktionen til beboerne ved plejecentrene leverer Odsherred Madservice også til kommunens kantiner på Odsherred Rådhus i Højby og frem til nytår i Fårevejle.



FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2024 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.