Alsangsstævne forbliver i Annebergparken
Arkivfoto

Alsangsstævne forbliver i Annebergparken

AF BJARNE HANSEN / Torsdag 6-12-18 - 09:17

NYKØBING – Kommunens Kultur- og Folkeoplysningsudvalg har droppet at finde en anden placering af det årlige Alsangsstævne i Nykøbing.

Dermed ligger det fast, at det store arrangement fortsætter i haven ved Lærkehus i Annebergparken.

I forbindelse med behandling af tilskud til Alsangsarrangementet i 2018 ønskede udvalget at arrangementet får en ny placering i Nykøbing. Men det har vist sig umulig at finde en bedre og billigere placering, oplyser Odsherred Kommune.

Annebergparken er velegnet, da terrassen i to niveauer udgør en perfekt scene, caféområdet indenfor giver mulighed for at solist, kor og musikere har et opholds- og omklædningssted og endelig er der god adgang til toiletter for publikum.

Efter at bygningen er overtaget af staten og nu rummer Den Danske Scenekunstskole, skal der betales ca. 3.000 kroner i lokaleleje og rengøring, men det kan ikke gøres billigere.

Mangler faciliteter
Øgede udgifter ved alternative placeringer beror primært på manglende faciliteter som scene og toiletter.

En alternativ placering på Byens Legeplads eller på plænen mellem Svømmehallen og Nordskolen på Billesvej ville koste 6.000 kr., og i Sundhedscentrets have ville omkostningerne blive 6.500 kr.

De billigste alternativer var Gågaden ved Ungehuset eller på plænen foran Hempel Glasmuseum, hvor udgifterne er beregnet til 4.000 kr.

Politikerne har lyttet til Musikskolelederens anbefaling, at man holder fast ved haven i Annebergparken, der dels er indarbejdet som det sted, hvor arrangementet afholdes, dels giver mange praktiske og afviklingsmæssige fordele.

Fastholder tilskuddet
Kultur- og Folkeoplysningsudvalget har siden 2012 afsat 20.000 kr. årligt til Alsangsarrangementet.

Som det påpeges i gennemgangen af andre mulige placeringer vil en flytning medføre øgede udgifter, så en beslutning om anden placering vil medføre behov for at der afsættes et større beløb til arrangementet.

Derfor fastholder udvalget afviklingen af Alsang i haven ved Lærkehus i Annebergparken samt støttebeløbet, oplyser kommunen.Nyere nyhed  Ældre nyhed

Husk at Netavisen Nykøbing Avis er GRATIS, fordi annoncørerne betaler. Så støt dem gerne.

© Copyright 2019 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Seneste på forsiden

Torsdag 18-4-19 - 08:29 Udslip af ammoniak i Stårup

Udslip af ammoniak i Stårup

HØJBY - Onsdag kl. 10:44 kom der alarm om ammoniakudslip i virksomheden Sjællands Pelsdyrfoder, Stårup.