Slugten i Klint er blevet genskabt
Foto: Odsherred Kommune

Slugten i Klint er blevet genskabt

AF BJARNE HANSEN / Mandag 3-12-18 - 10:26

KLINT – Kommunen har i samarbejde med grundejere på Klintebjerg ryddet den tætte bevoksning langs den markante slugt på Bjerget i Klint.

Det er sket som en del af landskabsplejen i den udvidede fredning for Klintebjerg og Fladvandet, oplyser Odsherred Kommune.

Gennem mange år har området bare har fået lov at gro, så Slugten nærmest var helt skjult.

Men Danmarks Naturfredningsforening med opbakning fra såvel grundejerne, Odsherred Kommune og Naturstyrelsen tog initiativ til at få ryddet træer så der atter er udsigt til Kattegat.

- Det er grundejerforeningen selv, som har henvendt sig til kommunen og gennem et forbilledligt samarbejde med kommunens Naturteam er arbejdet nu i fuld gang. Det er vi meget glade og tilfredse med, fordi det medvirker til at opfylde fredningen, som skal sikre offentlighedens adgang til dette helt specielle og naturskønne område og giver nogle unikke landskabsoplevelser, siger Birgitte Lau, der er en af de tre grundejere på Skrænten, der har grund ned til Slugten og i øvrigt sidder i bestyrelsen for Danmarks Naturfredningsforenings Odsherred-afdeling.

Enkelte af grundejerne har gennem årene selv stået for delvis slåning og pasning af træer og buske, som nu på nær enkelte bevaringsværdige arter er ryddet helt.

Fredning af hele området
Den udvidede fredning af Klintebjerg og Fladvandet omfatter 98,4 hektar og er en udvidelse af fredningen af området fra 1967 med blandt andet de tilbageværende moser i området og med en nærmere beskrivelse af natur- og landskabsplejen i området.

Formålet med fredningen er at bevare og genskabe det åbne kystlandskab med udsigt helt til Hesselø. Bjerget, bakkerne samt eng- og moseområderne, der i historisk tid var kendt som ”Fladvandet”, udgør dels et smukt og bevaringsværdigt kystlandskab med en rig og varieret natur.

Flere vandreruter
Der er flere vandreruter i området, og den ryddede beplantning i Slugten kan ses fra vejen Bjerget, der er en del af en 4 kilometer vandrerute, som fører til stranden og forbi Klintebjerg til Klint Havn og Det Vilde Køkken i Klint.

I området kan moseområdet inde i landet også besigtiges og fra toppen af Bjerget kan man skue næsten horisonten rundt.


Nyere nyhed  Ældre nyhed

Husk at Netavisen Nykøbing Avis er GRATIS, fordi annoncørerne betaler. Så støt dem gerne.

© Copyright 2019 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Seneste på forsiden

Lørdag 24-8-19 - 09:41 Brand gav store skader på sommerhus

Brand gav store skader på sommerhus

NYKØBING - En brand i et udhus til et sommerhus på Grandlodden i Nyrup udviklede sig fredag eftermiddag, så der skete store skader på huset.