Nødblus udløste stor eftersøgning
Illustrationsfoto

Nødblus udløste stor eftersøgning

AF BJARNE HANSEN / Torsdag 29-11-18 - 10:18

NYKØBING – Der var onsdag aften en stor eftersøgning, efter et nødsignal var set over havet ved Vesterlyng i Nykøbing.

Midt- og Vestsjællands Politi oplyser, at kl. 20:40 anmeldte en 43-årig mand fra Nykøbing, at han fra sin bopæl havde set et rødt lys ude over vandet nord for Vesterlyng.

Det røde lys havde været stigende og varet ½-1 minut.

Politiet konsulterede Forsvaret, der vurderede, at der var tale om et nødsignal. Derfor iværksatte man en eftersøgning til søs med et skib fra Hundested og en helikopter.

Politiet skulle med en patruljebil køre langs stranden fra redningsnummerskilt J246 og mod øst med det blå blink aktiveret, så redningspersonalet til søs kunne lokalisere landområdet ved Vesterlyng.

Forsvaret oplyste efter ca. 30 minutters indsats og efter yderligere oplysninger fra anmelderens side, at nødblusset kunne være affyret fra landjorden i Vesterlyng-området. Derfor ville forsvaret afblæse eftersøgningen med både skib og helikopter i området.

Politiet fandt heller ikke tegn på, at nogen skulle være i nød i området, eller i øvrigt indikationer om, hvorfra nødblusset måtte være blevet affyret.



FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2024 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.