Badning frarådes ved to strande
Illustrationsfoto

Badning frarådes ved to strande

AF BJARNE HANSEN / Mandag 13-8-18 - 10:24

NYKØBING – Badevandsanalyse viser forhøjede bakterietal ved strandene ved Lynghusvej og ved Skærbyvej.

Derfor frarådet Odsherred Kommune badning ved de to strande, fordi de seneste badevandsanalyser har vist forhøjede bakterietal for E. Colibakterier.

Badevandsanalysen 9. august ved de to strande viste forhøjede bakterietal, og efter anbefaling fra Styrelsen for Patientsikkerhed opsætter kommunen derfor skilte ved strandene, hvor man fraråder badning som følge af de forhøjede fund af bakterier forleden.

Laboratoriet har på baggrund af badevandsanalysernes forhøjede tal udtaget en fornyet prøve søndag, som kommunen venter svar på i morgen, tirsdag.

Analyserne vil vise, om der fortsat er forhøjede bakterietal, eller om der var tale om en engangshændelse.

Når man måler efter enterokokker og E. coli, skyldes det, at de findes i tarmkanalen hos dyr og mennesker. Derfor er de et tegn på, at der er sket fækal forurening af vandet – og dermed er der risiko for, at der er andre skadelige bakterier.


FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2024 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.