Nykøbing Fængsel søger besøgsvenner
Illustrationsfoto

Nykøbing Fængsel søger besøgsvenner

AF BJARNE HANSEN / Torsdag 9-8-18 - 20:38

NYKØBING - Røde Kors søger i samarbejde med Kriminalforsorgen og Odsherred Bibliotek, Borgerservice og Kulturhuse, frivillige besøgsvenner og læseklubvenner til Nykøbing Fængsel.

De tre organisationer samarbejder om et pilotprojekt, hvor de indsatte i fængslet i Annebergparken tilbydes en udvidet bibliotekstjeneste, deltagelse i læseklub samt muligheden for at få en besøgsven.

- En besøgsven gør en enorm forskel for den kriminelles hverdag i fængslet i og med at denne hjælper den indsatte til at bevare en forbindelse til det normale samfund, forklarer kulturformidler Anna Todbjerg Jensen.

Som besøgsven skal man være en person, der er rummelig og god til at lytte, har en god portion livserfaring i bagagen, og har lysten til at dele sit overskud med et menneske i en svær situation.

- Som kulturfrivillig i fængslet er man med til at arrangere læseklub en gang om måneden i samarbejde med bibliotekar Kim Mariegaard. Her taler frivillige og indsatte sammen om månedens bog, og filosoferer over tematikker, oplevelser og erfaringer.

For at blive besøgsven eller læseklubven forventes det at man kan afsætte et par timer til besøg hver 14. dag eller kan deltage i en læseklub i fængslet en gang om måneden. Man skal være fyldt 25 år og have en ren straffeattest.

Der afholdes informationsmøde 23. august kl. 16:00 – 18:00 i Pakhuset, Vesterbro Torv 4, Nykøbing. Til mødet vil Nykøbing Fængslets ledelse, Kriminalforsorgen samt repræsentanter for Røde Kors og biblioteket være til stede.



FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2024 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.