Mød Byrådet til en budgetsnak på gågaden
Byrådet.

Mød Byrådet til en budgetsnak på gågaden

AF BJARNE HANSEN / Onsdag 25-4-18 - 18:29

NYKØBING – Lørdag, 5. maj kan du møde byrådsmedlemmer på Algade i Nykøbing til dialog om budgettet for 2019.

Politikerne er interesseret i forslag til, hvordan Odsherred Byråd kan få mere for pengene og høre borgernes mening om, hvad og hvordan kommunen skal prioritere de 2,3 milliarder kroner, som det kommunale budget faktisk udgør.

Der er ikke udsigt til, at kommunen får flere midler at gøre godt med, hverken fra personskatter, ejendomsbeskatning eller den mellemkommunale udligning.
Men Byrådet vil gerne tilgodese mange områder – fra nye cykelstier og naturplejeprojekter til den bedste ældre- og hjemmepleje, en god folkeskole med renovering af bygningsmassen, gode dagtilbud og tilskud til kultur og foreninger.

Ved Ungehuset
Byrådet inviterer derfor til en åben dialog om budgettet. Det foregår lørdag den 5. maj mellem klokken 10:00 og 12:00 ud for Ungehuset på gågaden i Nykøbing.

Her vil nogle af de 25 byrådsmedlemmer fra alle partierne være klar til en dialog, hvor borgerne kan komme til orde og bliver lyttet til.

- Vi lægger i Byrådet vægt på en åben og dialogbaseret budgetproces og vil derfor i lighed med sidste år gerne invitere borgerne til at komme og få en uformel snak med byrådsmedlemmerne og samtidig give deres besyv med om, hvad de synes, vi skal lægge vægt på og hvad, vi måske ikke skal fokusere så meget på, siger borgmester Thomas Adelskov (S), Nykøbing.

En del af processen
Borgernes forslag indgår som en del af budgetprocessen, hvor byrådets forskellige fagudvalg i maj har gang i dialogmøder med brugere, bestyrelser, interessenter på de forskellige udvalgsområder.

Odsherred Kommunes budget for i år er på næsten 2,2 milliarder kroner. Personskatter, grundskatter mv. finansierer næsten 1,7 mia. kr., hvortil kommer tilskud og udligning på godt 550 mio. kr. og lån på 20 mio. kr. Anlægsudgifterne udgør cirka 60 mio. kr.


FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2024 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.