Åbent hus i Grønnegården Annebergparken
Grønnegården fra 1915 er det centrale anlæg i Annebergparken.

Åbent hus i Grønnegården Annebergparken

AF BJARNE HANSEN / Tirsdag 27-3-18 - 12:26

NYKØBING – Påskedag åbnes dørene til Grønnegården i Annebergparken, hvor de mere end 8.000 kvadratmeter vil være frit tilgængelige for publikum.

De nye ejere, Morten Schantz og Gitte Klausen, der overtog Grønnegårdskomplekset 1. marts, tilbyder dermed en unik mulighed for at gå på opdagelse i et stykke danmarkshistorie og se festssalen med teater, kirken, administrationsbygninger, plejeskeboliger, det store centralkøkken osv. inden det store arbejde med restaurering og renovering går i gang.

Mere end 30 lokale kunstnere, fødevareproducenter, foreninger, musikere og andre ildsjæle har valgt at støtte op om arrangementet med individuelle udstillinger, caféer mv, der vil være at finde rundt omkring i komplekset.

Der er gratis adgang og det vil være muligt at købe mad og drikke og handle med udstillerne.

Store planer for området
Grønnegården fra 1915 er det centrale anlæg i Annebergparken. Det er - som resten af hospitalet - tegnet af arkitekten Kristoffer Varming, og er "bykernen" og her var hospitalets centrale funktioner samlet. Rundt om Grønnegården ligger de gule pavillioner og villaer, der har fungeret som behandlingsafsnit og boliger for hospitalets ansatte.

Indtil 2015 har området, som de fleste læsere nok ved, fungeret som psykiatrisk hospital og har gennem næsten 100 år været med til at præge og udvikle Nykøbing.

Annebergparken er som helhed et stykke unik kulturarv og Grønnegården er i dag fredet på grund af dens høje arkitektoniske værdi.

De nye ejeres langsigtede vision er at restaurere alle bygninger og omgivelser med respekt for de oprindelige tanker.

- I den proces vil vi være åbne om de planer, vi har for stedet. Bl.a. er der nok mange, der vil finde det spændende og interessant, at vi arbejder på at genskabe den oprindelige barokhave fra 1915, fortæller Gitte Klausen.



FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2024 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.