Flere skal kunne søge kunstnerlegat
Illustrationsfoto

Flere skal kunne søge kunstnerlegat

AF BJARNE HANSEN / Tirsdag 6-3-18 - 16:09

NYKØBING – Flere unge skal kunne komme i betragtning til at modtage Ingrid Britta Christensens Kunstnerlegat for unge, mener Odsherred Kommune.

Kommunen foreslår en ændring i fundatsen, så aldersgruppen ændres fra 15 – 25 år til 18 – 30 år.

Ifølge kommunen viser erfaringerne, at unge, der søger en kunstnerisk uddannelse aldersmæssigt, starter senere efter en gymnasial uddannelse dels på grund af det er svært at komme ind, dels at mange vælger at supplere med nogle praktiske kurser inden de søger ind.
En ændring af aldersgruppen skulle gerne medføre flere kvalificerede ansøgere til legatet, vurderer kommunen.

Odsherred Kommune arvede i 2011 en samling på mere end 350 værker, oliemalerier i varierende størrelse samt skitser og tegninger af billedkunstneren Ingrid Britta Christensen, Nykøbing.

Det blev efterfølgende besluttet at etablere et legat for unge kunstnere i alderen 15 – 25 år med tilknytning til Odsherred med årlig uddeling af en legatportion på 10.000 kr. finansieret via løbende salg af værker fra arven.

I år uddeles legatet fredag, 16. november - med ansøgningsfrist 15. september.



FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2024 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.