Højby Skole forbereder alle elever på IT

Højby Skole forbereder alle elever på IT

AF BJARNE HANSEN / Torsdag 16-11-17 - 09:39

HØJBY - Nordskolen i Højby har gennem de senere år udbredt læring om programmering i undervisningen helt ned 1. klasse.

Det sker for at ruste alle elever bedst muligt til en fremtid, hvor it ikke er til at komme uden om, uanset hvilket job og uddannelse, eleverne sidenhen vælger.

I faget Science for 6. klasserne har skolen gennem de senere år haft et tæt samarbejde med blandt andet Aalborg Universitets Tekniske Fakultet for IT og Design gennem studielektor Lars Reng og programmeret avancerede computerspil.

- Adskillige undersøgelser og rapporter peger på, at der allerede i dag mangler adskillige tusinde IT-folk, og at der om få år vil mangle op til 30.000 IT-folk.

Derfor er det vigtigt, at både forældre og skolen indser, at selvom børn i dag vokser op med moderne IT-redskaber som iPhone, iPad og pc og hurtigt lærer at bruge dem, så ved de ikke noget om, hvordan de virker, hvordan de er programmeret eller hvad de kan bruges til i videre forstand.

Derfor vil vi gerne være med til at sætte fokus på, at eleverne får redskaberne til selv at programmere it, siger Lars Reng, der er underviser i Science for 6. klasserne på Nordskolen Højby og studielektor ved AAU København.



FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2024 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.