Åbningen af Geopark Festival et tilløbsstykke
Der var flere hundrede mødt frem til åbningen af Geopark Festival 2017 i gågaden i Nykøbing.

Åbningen af Geopark Festival et tilløbsstykke

AF BJARNE HANSEN / Fredag 28-7-17 - 10:29

NYKØBING – Åbningen af den fjerde Geopark Festival på gågaden i Nykøbing torsdag eftermiddag blev et stort tilløbsstykke.

Der var både fødevarer, kunst og kultur, sol over landskabet og masser af smil og deltagere i åbningen af fire dages festival.

Med sange, musik, taler, balloner, madboder, fællesspisning, kunst i passagen, masser af besøgende i alle aldre og sol over gågaden åbnede festivalen.

Formand for Geopark Odsherred Michael Kristiansen fremhævede festivalen for at være helt unik, fordi den er skabt af borgerne selv.

- Vi har nemlig ingen rige onkler her i Odsherred, så vi må selv skabe det, vi kan, og vi er indtil videre den eneste Geopark i Danmark, selvom de er på vej til en godkendelse i Vestjylland, og i længden er det måske heller ikke så sjov at være alene, sagde Michael Kristiansen blandt andet fra scenen opstillet foran SuperBrugsen på Algade.


Der var selvfølgelig masser af lokale fødevarer.


Formand for Geopark Odsherred Michael Kristiansen og borgmester Thomas Adelskov holdt taler.


Stand-up komikeren Thomas Wivel underholdt, og Michael Kristiansen så ud til at more sig.

Flere hundrede overværede åbningen, hvor stand-up komikeren Thomas Wivel forinden havde underholdt.

Efterfølgende var det Rørvig Vinterbadenetværk i skikkelse af skuespillerne Mei Oulund og Simon Vagn Jensen fra Odsherred Teater, som talte om at gøre ”Odsherred stor igen”, bygge en mur ved dæmningen betalt af Holbæk Megacenter samt ideer til at genrejse ”stor-Odsherred” ved at indspille frække film med titler som ”Geokølle på gletsjerkanten”, ”Kuglestøderen kommer i alle huller” og ”Willemoes og kartoffelmos”.

Cykelløb i geoparken
Michael Kristiansen fremhævede et par af de mere end 100 tilbud under de fire dages festival, nemlig Landart ved Klintebjerg og Geopark-trailløb på Højderygstien. Han sagde, at et Geopark cykelløb uden tvivl vil komme en dag, og at flere mountainbike-ruter også er blandt ønskerne.

Borgmester Thomas Adelskov (S) fortalte, hvordan arbejdet med optagelse i netværket af geoparker kom frem for 10 år siden som en anerkendelse af det istidsskabte landskab, der havde muliggjort de gode råvarer, kunsten og kulturen.

- Tag nu ud og nyd det, og oplev, hvordan de mange frivillige, foreninger og landsbysamfund med stort engagement har skabt en masse spændende aktiviteter. God Geopark Festival 2017, sagde Thomas Adelskov.


FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2021 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.